Početak Proizvodi Posjetnice

Posjetnice

E-mail Ispis PDF

 

Posjetnica predstavlja jedan od najvažnijih materijala u poslovnoj komunikaciji. Ona je ogledalo vaše tvrtke i mnogo govori o vama i vašoj djelatnosti. Dizajn posjetnice radimo s posebnom pažnjom jer ona mnogo govori o njenom «vlasniku». Uglavnom, držimo se podataka koji su definirani u knjizi standarda, a ukoliko ona ne postoji onda krećemo od definiranog logotipa poduzeća, odabira tipografije (vrsta slova) primjerene logu i samoj djelatnosti poduzeća. U pravilu izrađujemo tri «različita» prijedloga koje šaljemo klijentu. Nakon okvirnog odabira jednog od prijedloga radimo na finalizaciji samog dizajna u skladu sa željama klijenta.

Veličina posjetnice je relativna, a kreće se od 40x70 mm do 55x100 mm. I ovdje vrijedi pravilo o «zlatnoj sredini», što znači da su uobičajene dimenzije 50x90 mm, no sama veličina ovisi o mnogo faktora pa tako i o željama naručitelja. U pravilu se posjetnice za žene rade u nešto manjim dimenzijama (85x50, 80x45 mm) dok za muškarce predlažemo veće formate.

Tisak se vrši raznim tehnikama, ali najvažniji je offset tisak u full color tehnici zbog najviše kvalitete otiska i mogućnosti tiska najsitnijih detalja. Koju vrstu tiska ćemo predložiti klijentu prvenstveno ovisi o roku isporuke i količini. Ukoliko dizajn vizitke nije zahtjevan (recimo samo tekst i jednostavniji crtež u jednoj boji), a rok za izradu je kratak, predlažemo digitalni tisak ili print. Ukoliko je dizajn zahtjevniji (fotografija, posebne vrste tiska – zlato, srebro i sl.) takve se vizitke obavezno tiskaju u offset tehnici.

Papiri za izradu posjetnica su u pravilu teži od 250 g, često su reljefni ili u boji, a metode dorade (završne obrade) vrlo različiti. Prema tome možemo vam ponuditi slijepi tisak, plastifikaciju (mat ili sjajnu, obostranu ili jednostranu), zaobljavanje rubova (tzv. «rundanje»), savijanje (preklopne posjetnice), specijalne vrste tiska (zlatotisak, srebro...), lakiranje itd. Koji način dorade odabrati? To prvenstveno ovisi o vašim željama, a mi ćemo vas rado savjetovati.

Ažurirano ( Utorak, 19 Siječanj 2010 12:35 )