Početak Proizvodi Logo dizajn

Logo dizajn

E-mail Ispis PDF

 

Logotip (skraćeno Logo), je grafički znak koji je specifičan za svako poduzeće odnosno proizvod. Cilj logotipa (loga) je trenutno vizualno prepoznavanje određenog branda ili marke. Logotip se sastoji od grafike, slova (natpisa, inicijala) te njihovih kombinacija (stilizirana slova ili stilizirana grafika).

Kod osmišljavanja loga poduzeća prvenstveno vodimo računa o originalnosti i o željama naručitelja. Klijentu predlažemo rješenja koja su u skladu sa djelatnošću tvrtke s ciljem da se originalnošću i kvalitetom grafičkog rješenja izdvoji od vizualnih identiteta konkurencije.

Odabir boja za logotip je po našem mišljenju vrlo važan dio procesa dizajna jer se boje provlače kroz sve grafičke materijale poduzeća. Kod odabira boja logotipa vodimo računa o već postojećim grafičkim rješenjima na tržištu te savjetujemo da se ne koristi već upotrebljena kombinacija boja.

Kao i kod ostalih grafičkih materijala i ovdje klijentu prilazimo osobno i pokušavamo zadovoljiti njegove želje uz naravno, poštivanje grafičkih kao i etičkih normi. Izrađujemo tri inicijalna grafička rješenja nakon čega u dogovoru s klijentom razrađujemo najprihvatljivije rješenje. Moramo napomenuti da od samog početka dizajniranja logotipa vodimo računa o upotrebi istog na svim grafičkim materijalima tvrtke kao i aplikaciji logotipa u svim tehnikama tiska i ostalih marketinških aktivnosti što je vrlo važno jer neprofesionalno rješenje može prouzročiti probleme kod korištenja logotipa u specifičnim tehnikama tiska.

Nakon izrade idejnog rješenja i njegovog prihvaćanja od strane klijenta pristupamo razradi grafičkog rješenja prema grafičkim standardima (jednobojni logotip, dvobojni, inverzni, zrcalni …). Za ovu svrhu predlažemo izradu knjige grafičkih standarda i definiranje svih grafičkih materijala tvrtke tako da se u budućnosti znaju svi relevantni podaci potrebni za aplikaciju logotipa (radi izbjegavanja problema koji mogu nastati npr. promjenom tiskare).

Gotovi logotip isporučujemo klijentu (ukoliko se ne izrađuje knjiga grafičkih standarda) u formatu vektorske grafike (.cdr, .ai, .eps) i rasterskom formatu (*.TIFF) u rezoluciji 300 dpi (dots per inch = točaka po inču), snimljeno na CD/DVD medij te isprint logotipa na format A4. Ovako isporučen logotip spreman je za korištenje u svim tehnikama tiska i za upotrebu u svim oblicima marketinških aktivnosti.

Važno je naglasiti da sve radne materijale arhiviramo te čuvamo slijedećih sedam godina. Po preuzimanju materijala i plaćanja usluge sva autorska prava i obveze prelaze na klijenta (kupca).

Ažurirano ( Utorak, 19 Siječanj 2010 12:38 )