Početak Grafičke usluge Grafički dizajn

Grafički dizajn

E-mail Ispis PDF

 

Grafički dizajn je vrsta primijenjene umjetnosti koja najčešće uključuje kombiniranje tipografije, ilustracije, fotografije i tiska, kako bi se vizualnom komunikacijom prenijela neka ideja ili poruka, u svrhu informiranja, uvjeravanja ili educiranja.
U novije se vrijeme grafički dizajn podjednako bavi i novijim tehnologijama, primjerice videozapisima, filmom ili multimedijom. Premda uglavnom vezan uz dvodimenzionalno, ne isključuje i bavljenje trodimenzionalnim objektima (ambalažom, industrijskim dizajnom, dizajnom izložbenih prostora pa čak i arhitekturom).
Iako oblikovanje formi zahtijeva kreativnost i poznavanje stilova (donedavna su grafički dizajneri u većini slučajeva bili školovani umjetnici: slikari ili grafičari), dvije su bitne značajke koje čine grafički dizajn različitim od umjetnosti i primijenjenih umjetnosti:

- poruku je potrebno oblikovati tako da je prepoznatljiva i razumljiva namijenjenoj publici
- dizajner mora voditi računa o tehničkoj izvedbi.

Kvalitetan, jedinstven i funkcionalan dizajn grafičkih materijala je jedini način da bi se istaknuli i izdvojili na tržištu. Svakom klijentu omogućavamo iskazivanje želja i potreba te ih u međusobnom dogovoru izražavamo kroz vrhunske dizajnerske radove. Također vodimo računa o funkcionalnosti dizajna te njegovoj upotrebljivosti u sustavu poslovne komunikacije i marketinga.Svakom detalju pristupamo krajnje ozbiljno kako bi dobili odličan finalni proizvod pa tako i feedback s tržišta koji će zadovoljiti naše kijente.

Ažurirano ( Utorak, 19 Siječanj 2010 13:09 )